teisipäev, 13. detsember 2011

44. päev, 2. dets. Chiang Mai

A: Chiang Mai võtab meid vastu paduvihmaga. Saame esimest korda reisi jooksul kasutada oma vihmakeepe. Jalad läbimärjad, igal pool sombune, otsisime ööbimiskohta. Ja seda nii kaua kuni lõpuks vihm järgi jääb. Broneeringut me eelnevalt ei teinud, kuna kohapealt on odavam. Päris kiiresti selgub, et Chiang Mais on reede õhtul peaaegu et võimatu öömaja saada. Ma ei tea mitu tundi hiljem, aga saame endale sinise toa Malak’i hostelis: linad, kardinad, uks, lagi, seinad, isegi meie magamiskotid olid sinised. Hommikul selgus muidugi, et tegemist on halva kohaga, sest seinad kostavad läbi. Väljas teeb mingi naine imelikke häälitsusi (nagu kalkun), kuuleme linnulaulu (kell 6), ja naabrimehe juttu, nagu kõik istuks meie toas.

L: See naine ühes naabertoas teeb neid häälitsusi, mis on tegelikult köha koos meeleheite nootidega, kogu meie Chiang Mais viibimise aja.

Chiang Mai on Lan Na Thai ehk tõlkes „miljon Tai riisipõldu“ kuningriigi pealinn, mis rajatud kuninga poolt tühjale kohale, sellele vihjab ka linna nimi, mis tähendab tõlkes „Uus Linn“. Lan Na Thai oli esimene Tai kuningriik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar