teisipäev, 18. november 2014

10. päev, 10. nov. Marekil kästakse riided ära võtta. Kuuba – pidu igal õhtul



Peale väikest linnaga tutvumist rendib Marek kultuurimajast 2-ks päevaks kitarri. Rent maksab 20 CUCi, uus kitarr 55 CUCi, kuid kitarri kogu aeg kaasas tassida oleks tülikas. Kui sellega tänaval kõnnime, tekitame kõvasti elevust.

Marek küsib Luisi ja Yise käest, kas oleks võimalik saada privaat-salsatundi. Öeldakse, et jah, kella 5-st tuleb keegi salsaõpetaja. Kella 5-st tullaksegi, kui selgub, et tund ei toimu öömajas, vaid hoopis kuskil linna piiril. Marek võetakse jalgratta pakiraamile. Kohalikele teeb see pilt kõvasti nalja. Ja sõidutatakse kuskile getosse, kus tal palutakse minna ühte räämas majja.

Tema tantsuõpetaja, vanem naisterahvas, käsib tal võtta jalast kingad ja seljast särgi. Marek natuke tõrgub, kuid siiski nõustub. Tal palutakse näidata, mida ta oskab ja õpe läheb sellest edasi. Õpetaja on hea ja vähem kui 60 minutiga saab päris palju selgeks. Marek longib tagasi öömaja juurde. „See oli mu kõige huvitavam kogemus seni“ on ta esimene kommentaar mulle.

Igal õhtul toimub keskväljakul treppide peal asuvas vabaõhu-restoranis pidu (ka sel esmaspäeval), kus kogunevad nii kohalikud kui turistid (sissepääs esimestele on 0,4 ja meile 1 CUC). Alati mängib elav muusika ja tantsitakse, vahel on ka etteasted. Mõned kohalikud tüübid on alati kohal, ostavad rummi ja kohalikku koolat pudelite kaupa ning tantsitavad erinevaid mittekohalikke naisterahvaid. Kutsuvad välismaalasi, sh meid oma lauda või tulevad ilma kutsumata ise meie lauda.

Kohtame seal taas hollandlannasid bussist. Seekord jäävad ka nimed meelde – Sanne (28) ja Eline (28) – endised klassikaaslased nagu meiegi Marekiga. Marek võtab päevasel privaat-salsatunnil õpitu katsetamiseks Sanne paar korda tantsima. Kui ta kohalike vahel löögile saab. Tüdrukud plaanivad järgmisel päeval taksoga paarikümne km kaugusele loodusparki sõita ja väikse matka teha. Kuna see oli ka meil plaanis (päev hilisemaks küll), siis kaupleme ennast kaasa.


Keskpargis




Muusika saadab Kuubas sind igalpool





Koolilapsed Trinidadis

Marek kitarri rentimas

Muusikaklass kultuurimajas

Doomino on popp

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar