kolmapäev, 12. november 2014

4. päev, 4. nov. Joodik-taksojuht, Castro punker ja öine väljamüük



Proovime erinevaid transpordiviise. Kõigepealt sõidame kolmerattalise jalgrattataksoga vanalinna. Siis rendime pooleks tunniks kabrioleti koos juhiga (ja juhi abiga (?)), millega sõidame mööda mereäärset maanteed Plaza de Revolutionese nimelisele väljakule.

Peale bussijaamast piletite ostmist võtame ühe väikse päevinäinud taksopunni tornide linnaossa. Selle vanemapoolne juht võtab sõidu ajal lonksu kotti peidetud rummipudelist ja ütleb naerdes: „water“. Seejärel joob ta midagi ühest kandilisest teisest anumast ja ütleb samuti muiates: „coffee“.

Peale ühe kalleima hotelli aias jalutamist (kus asuvad Kuuba raketikriisi aegse staabi tunnelid) ja ühe kõrge kortermaja katusekohvikus päikseloojangu vaatamist võtame tuk-tuki laadse Coco-takso (nimi tuleneb kookose laadsest kujust) tagasi öömajja. Pimedatel ja sagimist täis Havanna tänavatel sellisega sõita on üsna ekstreemne.

Pärast õhtusööki sõidame taksoga ühe kalli hotelli juurde kabareed vaatame, mille eest meilt kooritakse 20 CUC-i, sest lisaks kabareele esineb meile juba tuttav Buena Vista Social Club. Nagu selgub filmiklippidest, mis muusika vahele näidatakse, siis algsest 15-st bändi liikmest isegi 2 (nüüd juba vanameest) tõesti osalevad selles teisipäeva-õhtuses etteastes.

Peale show lõppu 12-paiku jalutame tagasi ja astume läbi tee peale jäävast „Cafe Amorist“. Olgu mainitud, et mitmel pool öeldakse meile, et täna siinkandis midagi eriti ei toimu. Siiski on seal rahvast, kes kõik tantsivad. Saame ka sissepääsuga kaasas käivad tasuta mohito’d. Mis Kuuba moodi valmistatuna koosnevad enamuses rummist (nagu ka Cuba libre’d), millele on natuke lisatud jääd ja laimimahla.

Istume rahulikult, kuni meiega tuleb juttu ajama üks turske kohalik mees. Alguses tundub, et ta on lihtsalt jutukas, kuid järk-järgult saab selgeks, et ta üritab meile kupeldada kahte tüdrukut, kes tantsupõrandal tantsivad. Lõpuks saame tast lahti, kuid otsustame koju jalutada. Teel näeme tüdrukuid mööduvatele autodele ennast pakkumas, paar tükki üritavad ka meile peale käia. Ahjaa, kui kabareest tulime, siis kaks tükki lausa võtsid ennast meie käevangu ja alustasid juttu. Isegi ühe maja ees äärekivil istuva (vähemalt näiliselt) perekonna vanem naisterahvas küsib „quieres chicas?“ („soovite tüdrukuid?“).














Add caption











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar