teisipäev, 18. november 2014

9. päev, 9. nov. Teekond Trinidadi. Sattumine Luisi ja Yise juurde



Kuna Trinidad asub teisel pool Havannat, siis sõidame läbi Havanna ja sõit läheb isegi pikemaks kui plaanitud – pea-aegu 10 tundi. Tee peal tehakse õnneks korralik söögipeatus ühes väga läänelikus söögikohas, kus 10 CUCi eest saad omale kohalikus stiilis Rootsi lauast tõsta nii palju sööki kui soovid. Üks meiega koos sõitu alustanud ja söögilauda jaganud üksi reisiv vanem inglane tuleb peale sööki bussi juures meilt küsima, et kus see koht oli, kus maksma pidi. Ja läheb tagasi sisse maksma. Ühtlasi teeb Marek juttu kahe Havannast peale tulnud hollandlannaga.
                        
Kui saabume Trinidadi, pole meil ühtegi öömaja broneeritud. Seega oleme üsna üllatunud kui bussijaama väljapääsu juures seisab mees sildiga „Marek i Leo“ (see on broneeringute puhul tüüpiline). Marek oli eelmisel päeval saatnud SMS-i Vinaleses soovitatud kohale broneeringu tegemiseks, need olid vastanud, et ruumi pole, kuid pakkunud teist kohta. Marek oli vastanud „tänan, ei!“. Sellegipärast pakkus mees viisakalt võimalust rattataksoga vaatamas käia ja siis otsustada. Läksime, vaatasime ja jäime rahule. Peremees Luis rääkis inglise keelt ja ta naine Yise oli väga lahke ja meeldiv inimene.

Trinidad on Kuuba tuntud vaatamisväärsus – ilus suhkrubuumi-aegne koloniaallinn, mis üsnagi oma 150-aasta tagusel säilinud. Mulle meenutab ta väga teist sarnast linna nimega Paraty Brasiilia rannikul. Keskväljakut ümbritsevatel tänavatel on palju restorane ja kunstipoode, päeval on osadel tänavatel suveniiriturg.

 
Trinidadis on palju selliseid kunstipoode

Esimene toit Trinidadi pererestoranis Mimi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar