pühapäev, 14. jaanuar 2024

14. päev, 22.11. Tagasi Kairosse. Püramiidide valgusshow

Kolmapäeval lendame EgyptAiriga tagasi Kairosse. Luxori lennujaama saame taas kogeda "lahkust" Egiptuse moodi. Söögivalikud lennuootealas piirduvad tillukese kohvikuga, kus valikus on ainult võileivad ja popkorn. Kui oleme võileivad ära söönud ja istume edasi pinkidel, siis küsitakse, kas soovime tasuta popkorni, mis masina tühjaks tegemise järel üle jäi. Oleme nõus. Kui oleme selle ära söönud, siis tullakse ja küsitakse, et kas me palun kirjutaksime positiivse arvustuse Facebooki - vastutasuks popkorni eest. Seda ütleb see mees selliselt, et keelduda ei saa. Kui ütlen, et ei leia seda lehte Facebookist, siis ka siis ei anna ta alla. Ta otsib mu telefonist ise selle üles. Postitan positiivse arvustuse ära, kuid kuna tegelikult on see kohvik paras pettumus, siis pärast Kairos olles kustutan arvustuse ära. 

Kairos sõidame lennujaamast Uberiga samasse püramiidide juures asuvasse hotelli, kus olime viimati. Hotellide broneerimine on Egiptuses väga lihtne - valik majutuse broneerimise veebisaitidel on väga suur - ja 1-2 päeva ette on hinnad sooduspakkumiste korral isegi soodsamad, kui pikalt ette broneerides.

Õhtul lähen vaatama Giza püramiidide valguse ja heli show'd, mis on uhke, aga veidi aegunud - kui vaadata 1977. aasta Bondi filmi "Spioon, kes mind armastas", siis on see efektide poolest sarnane ja heli poolest täpselt sama, nagu seal filmis. Seega on ka show ise ajalooline kogemus. 


Suur Khufu (Cheopsi) püramiid

Giza püramiidid

Püramiidide valgus- ja helishow oli võimas, aga veidi naljakas kogemus

Valgusshow audio oli pärit 70ndatest ja oli tolle aja Hollywoodi-filmide stiilis

Heliosa kontseptsioon oli Sfinx "jutustamas" Egiptuse ajalugu

Valgushow'd saab tasuta vaadata ja kuulda lähedalasuvate hotellide katuserestoranidest, kuhu saavad sööma minna ka need, kes nendes hotellides ei ööbi, seega piletit pigem pole mõtet osta

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar