kolmapäev, 3. jaanuar 2024

11. päev, 19.11. Niiluse kruiisi 2. päev. Edfu tempel. Luxorisse saabumine


Pühapäeva varahommikul kell 5 ehk päiksetõusu paiku peatub laev Edfus. Võtame tuktuki ja sõidame Egiptuse suuruselt teise templi - Edfu templi - juurde. See on pühendatud Horusele, võimsale kotkajumalale, ja see on üks paremini säilinud iidseid templeid kogu Egiptuses. Ka see tempel on ehitatud Aleksander Suure kindrali Ptolemaiose dünastia valitsemisajal (237-57 enne Kristust).

Õhtul jõuame Luxorisse ja läksime praami peale, et sõita idakaldale. Laevas saame tuttavaks Ahmediga - inseneritudengiga, kes teenib õpingute jaoks raha laeval sokke müües. Ta räägib suurepärast inglise keelt ning oskab rääkida nii soojusenergeetikast, mida ta ülikoolis õpib, kui programmeerimisest. Sokke müümas käib ta teisest linnast nädalavahetustel, et ühtlasi oma pere õpingute kõrvalt üleval pidada. Ühtlasi õpib ta saksa keelt, et pärast lõpetamist minna tööle Saksamaale. Ta ütleb, et ta teab teisi tudengeid, kes saksa keele poole aastaga ära on õppinud, seega ei tohiks tal mingit probleemi olla selle aastaga selgeks saamisel. 

Ta teeb sokkide müümiseks show'd ja viskab kohalikele nalja, nii et saab endale terve praamirahva tähelepanu. Ühtlasi on kõik vaimustuses, et "sokipoiss" räägib turistidega inglise keeles. Ühe sokipaari hind on eurosentides, seega tekib küsimus, kui palju üldse sellise "äriga" teenida saab. Soovime talle edu ja jätame temaga hüvasti.

Lõpuks jõuame enda korterisse Luxori idakaldal.

Edfu tempel päiksetõusu ajal















Toateenindajad olid hommikusöögi ajal tuppa teinud käterattidest ahvi








Kruiisilaevad Esna lüüsi järjekorras





Kruiisilaevad Esna lüüsis

Meie laevaseltskond Esna lüüside süsteemi uudistamas



Esna lüüs

Järgmine kruiisilaev lüüsist allalaskmist ootamas 









Inseneritudengist sokimüüja Ahmed ja mina. Arva ära, kumb on kumb!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar