pühapäev, 3. detsember 2023

1. päev, 9. november. Egiptusesse saabumine

 

Saabun 20.25 Kairo lennujaama. Sealt võtan Uberi hotelli. Sõites läbi terve Kairo imestan lõputute koledate näiliselt lõpuni ehitamata (viimasel korrusel on ainult sarikad või sambad või seest tühjad ja akendeta ruumid) kortermajadega kvartalite üle, mille valmis alumiste korruste korterites siiski elatakse nähtavasti juba palju aastaid sees. Hiljem selgub, et kortermajade ehitus jäetakse "poolikuks" lausa kolmel erineval põhjusel:
1. Kuna ei taheta maksa valmis maja eest makse,
2. Kuna majal puuduvad igasugused load, sh ehitusluba,
3. Kuna raha saab enne maja valmimist otsa.

Hotelli jõudes, kui olen just end sisse registreerunud ja asjad tuppa viinud, läheb vool ära. Mind juhatatakse katuseterrassile, kus selgitatakse, et voolukatkestused on Egiptuses tavalised, kuna elektritootmise puudujäägi tõttu lülitatakse igal tunnil kuskil piirkonnas vool välja. 

Kuigi hotell asub püramiididest veidi eemal, on ikkagi kõige suurem püramiididest - Cheopsi püramiid - katuseterrassilt ilusti näha. Sellele viitab ka hotelli nimi - "King Cheops Inn - Pyramid View". 

Katuseterrasil palutakse mul istuda laua äärde ja tuuakse mulle smuutisarnane tasuta tervitusjook. Minuga hakkab rääkima üks kohalik, kes on enda sõnul üks hotelli omanikest. Ta uurib, mis on minu plaanid Kairos, Egiptuses ja räägib pikalt erinevatest tuuridest, mida nad saavad pakkuda (loe: kopsaka summa eest vahendada, sest ega hotellid ise mingeid tuure ei korralda). 

Kui ütlen, et pigem avastaksin omal käel, siis mees ütleb, et olgu, püramiide võib vaadata ka omal käel, aga kaugemale kõrbesse ta tungivalt ei soovita omal käel minna, kuna see on nii ohtlik. Tänan soovituse eest ja luban mõelda.

Kuigi elektrikatkestus peaks kestma ainult ühe tunni, ei ole see veel läbi ka siis, kui oma toas magama heidas. Alles mitu tundi hiljem tuleb elekter tagasi ja kuna toas süttivad kõik tuled põlema, siis ärkan selle peale üles. Kustutan tuled uuesti ära ja heidan magama.


Kairo lennukist
Esimene vaade Kairole lennukist

Vaade hotelli katuselt
Vaade Suurele Püramiidile hotelli katuselt

Kairo
Kairo


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar