teisipäev, 17. aprill 2012

164.päev, 31. märts. Anna sünnipäev


L: Anna sünnipäev algas nagu iga teine päev. Hommikusöögiks sõime truchat (forelli), mis Isla del Soli saarel on põhiline toit. Aga toidust kirjutab Anna lähemalt eraldi postitusest. Seejärel sai Anna omale sünnipäevaks väikse laama. Väga väikse. Sellise, mis on villast kootud ja käib näpus otsa. Siis lesisime mõned tunnid oma öömaja katusel päikse käes ja vaatasime kuidas külaelu ümberringi veereb. Lapsed mängivad. Kanad kaagutavad. Kaks väiksest põrsast tuhnivad mööda tänavat, siis teevad ühe aiavärava lahti ja lähevad sinna tuhnima ning lõpuks kaovad kaugusesse. Eeslid hirnuvad. Memm läheb mööda, seljas oksakuhi, mis on suurem kui ta ise. 

Terrassile tulevad kaks tüdrukut meie hostelist. Barbora, 30, on pärit Slovakkiast, kuid juba aastaid töötanud Inglismaal, kliendihaldurina pangas. Ütleb, et kuna kliendid on miljonärid ja rahad suured, siis on see väga stressirohke töö. Seega tuli ta 3-ks Lõuna-Ameerikasse reisima. Niki, 25, on inglanna ja reisinud juba üle aasta, sh Aasias ja Austraalias, kus ta ka 7 kuud ettekandjana töötades raha teenis. Hetkel on nad otsustanud koos reisida. Mainin, et Annal on sünnipäev ja nad ütlevad, et seda peab kindlasti tähistama.

Joome koos terrassil veini, seejärel läheme ühte kohalikku restorani sööme ja võtame veel veini.  (kus Selles kohas pole isegi menüüsid, söögiks on ainult supp ja forell. Kuna väike restoran on täis, siis ühinevad meie lauda veel 4 inimest. Kaks sakslast Filip (21) ja Alisa (20) , kes eelmisel aastal ühes klassis keskkooli lõpetanud ja nüüd sõpradena 3 kuud koos Lõuna-Ameerikas reisivad. Ashaia, 20, natuke tõmmu välimusega austraallanna, kes samuti pikemalt reisimas. Ja üks 24-aastane tüüp Uruguaist.

Kui Barbora ja Niki lähevad mingi hetk hostelisse, siis teistega läheme edasi teise restorani, et ka mõned dringid Anna sünnipäeva puhul teha. Selgub, et alkoholi müüakse ainult pudeli kaupa, nii et oleme sunnitud ostma 0,7 l mingisugust tundmatut kanget kohalikku alkoholi. Ettekandja seletab, et seda juuakse Sprite´iga, mille peale võtame suure pudeli ka seda. Laulame Annale nii inglise kui hispaania keeles. Kui pool pudelit on otsas ja koha kinnipanekuajast (22.00) juba pool tundi üle, liigume koju.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar