pühapäev, 11. märts 2012

132. päev, 28. veeb. Kalaturg. Santiago eestlased




L: Käime koos Eleni ja Eliisaga kalaturul. Seal on selliseid asju, mida Eestis ei ole. Olid suurde kalad, mille nimetusi me isegi ei teadnud. Olid krabid, krevette, erinevad merekarbid. Suhteliselt odava hinnaga. Samas kalaturu sees olid väiksed restoranikesed, kuhu meid valgeid väga agressiivselt meelitada üritada. Lõpuks läksime rahulikumale teisele korrusele ja võtsime kaks suurt paneeritud kala praadi ning empanadad. Peale seda liigume tagasi, sest Elen läheb õhtul salsat tantsima.




A: Kuidas siis sattuvad eestlased Santiagosse? 

Me peatume kolmetoalises korteris, kus elab neli elanikku. Kogu nädala vältel näeme ainult kahte, sest Alar ja Ingrid on kuskil mööda Tšiilit trippimas. Esialgselt jõudsid aasta tagasi Santiagosse Marek ja Alar, kes jätsid oma töö. Nimelt oli lahke Tšiili valitsus valmis läbi Start-Up Chile programmi rahastama ühe uudse veebitarkvara arendamist. Mõne kuu pärast (või rohkem) liitusid nendega Ingrid ja Elen. Huvitav asjaolu oli see, et tüdrukud üksteist varem ei tundud ja tutvusid alles Tartu bussijaamas, et koos Santiagosse reisida. Hiljem nad tutvusid siin elavate eestlastega. Osade eestlase kaaslased on kohalikud ning seetõttu elavadki seal ja teine pool on tulnud töö tõttu (nagu Marek). Üldiselt keeleta on raske tööd leida, nii üritasid Ingrid ja Elen midagi leida, aga tulutult. Samas tegid nad vabatahtlikku tööd, käies koertega jalutamas.

Ühel päeval nad küpsetasid kooke ja isegi musta leiba ning müüsid seda tänaval. Kogu raha läks koerte varjupaigale. Vot sellised vahvad chicad on Eestist! Kuna tüdrukutel oli palju vaba aega, siis nad käisid ka hispaania keele kursustel ja hiljem Eliisa juures, kes neid ka õpetas. Ning kuigi Elen ütleb, et ta üldse ei oska hispaania keelt, tuleb see minu arvates väga hästi välja ja saab esmatasandil kõik seletatud ja küsitud. Eliisa muidu töötas Eestis keraamikakojas ja õppis ülikoolis. Nüüd hiljaaegu käis ta Boliivias karnevalil, et uurida erinevaid karnevalimaske oma magistri töö jaoks. 



L: Lisan veel, et nagu Marek mainis, töötavad kaks eestlast rahvusvahelises Ernst and Young´is. Marek ja Alar olid just oma projekti lõpetamas ja plaanisid ühe teisega veel 2 kuud tegeleda. Seetõttu olid nad ostnud piletid Eestisse just ära. Ning kuna Start-Up Chile enam korteriüüri ei maksnud, siis otsisid nad viimaseks kaheks kuuks odavamat korterit Valparaisos. Nende tegemistest ja Start-Up Chile´ist saab lugeda nende blogist http://tsiili.blogspot.com/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar