reede, 24. veebruar 2012

117. päev, 13. veebr. Junin de los Andesi laat

L: Oleme Argentiina lõunatipust tulnud juba ca 1900 km põhja poole ja asume väikses kauboilinnas (ja kauboid tõesti ratsutavad tänaval autode vahel) nimega Junin de los Andes. Jätkame pidevalt sõitu mööda kuulsat maantee 40-t, mis läbib lõunast põhja terve Argentiina, peatudes huvitavamates kohtades tee peal.

Suvaline mees Junin de los Andesi tänaval, kes lahkelt lubas mul endast pilti teha

Junin de los Andes´is toimub kogu meie sealviimise ajal laat. Suvel just enne meie reisi algust käisin Antslas Hauka laadal. Võin öelda, et see on küll üsna sarnane, kuid siiski huvitavam. Ka siin müüakse Hiinas toodetud lasteriideid, jalatseid ja muud träni. Aga suure osa moodustavad kauboisaapad, kauboiriided, hobuserakmed, matekruusid ja puust käsitöö. 

 
Nendest metallist kõrtest juuakse mate-teed. Savist kauss on täis puru, millele valatakse termosest kuuma vett.

 Lisaks muusikaputkadele esinevad keskväljaku juures pidevalt pilli mängivad ja vahepeal ka tantsivad indiaanlased, kes ühtlasi reklaamivad oma folk-muusika CD-plaate. Indiaanikultuur on säilinud sarnasel moel nagu meil Eestis pärimusmuusika ja rahvariided.

Junin on ka suur kalapüügilinn. O´Higginsi tänav on pea igas linnas, see iirlase sohilaps oli üks Argentiina riigi rajajaid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar