teisipäev, 31. märts 2015

9. päev, 23. veebr. Õhtu Tekleweini kodus. Smilers lööb laineid



Teeme hotelli hoovis Mardi kaasa võetud gaasipõletiga putru. Ainus kord kogu reisi jooksul. Käime linnast väljas Aksumi alamate ülikute monoliidivälja ja kuningalossi varemeid vaatamas. Mitte väga muljetavaldav - nendest pole eriti midagi alles. 

Õhtul saame Tekleweiniga turismiinfo punkti juures kokku ja läheme tema juurde kohvitseremooniale. Ta naine teeb toas tulel kõigepealt popkorni ja siis 3 tõmmist paksu kohvi siinse tava kohaselt.

Tekleweini mängib oma 1-aastase lapsega ja räägib oma elust. Ta teenib turismiinfos kuus 1000 biri (50 EUR). Ta naine pangatellerina 1500 biri (75 EUR). Kusjuures 1000 biri läheb toidule, 700 majarendile ja lisaks maksavad nad iga kuu 400 pulmade järelmaksu. Seega priisata ei saa. Pulmad olla maksnud 20 000 (1000 EUR) ja seal olnud 400 külalist. Siiski saanud nad 700 biriga omale lubada uue teleka. Maja on enam-vähem plekist, kuid sisustus on väga hubane.

Tekleweini unistab, et saaks nii palju raha kokku, et saaks osta auto. Mitte edvistamiseks, vaid korralikuma sissetuleku tagamiseks. Sest kõigi unistuste auto 90. aasta Toyota omamine võimaldab pakkuda takso- või transporditeenuseid.

Pärast käime muusika- ja filmipoes (kõik on piraatkaup) Etioopia muusikat omale kopeerimas. Peale seda, kui lasen neile Smilersi „Meteoriitide sajus“, paluvad nii muusikapoe töötajad kui T meil anda Eesti muusikat. Teeme seda hea meelega. Lisaks kopeerime Tekleweini jaoks oma Lonely Planeti digiversiooni – et ta teaks, mida turistid tema juurde tulles teavad.

Peale viimaseid õllesid ühes baaris vahetame e-postiaadresse (T käib aeg-ajalt internetipunktis) ja jätame T-ga hüvasti. See, kui kahju tal on meist lahkuda, näitab kui kiiresti on võimalik leida sõpru Etioopias.



See ei ole kaader vanast filmist, vaid Etioopia 21. sajandil

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar