reede, 27. märts 2015

5. päev, 19. veebr. Gondari loss. Heleniga kohtumine



Hommikul sööme pitsat kitsejuustuga. Pitsa ja kohvi on Mussolini-Itaalia 5-aastase okupatsiooni mõjul siin väga levinud. Siis viib minibuss meid 120-biri-tuba-ühe-prantslase-soovitatud-tip-top-pansionaadi eest Gondari linna, mis on ca 200 km eemal. Bahir Darist jäävad ainult helged mälestused. 

Gondaris juba bussijaamast hakkab meil pidevalt lobisedes järgi käima noor kutt, kes meie kinnituse peale, et saame ise hakkama, ütleb, et ta aitab meid lihtsalt kuna tahab suurena giidiks saada ja tal pole midagi paremat teha. Pärast selgub, et ta pakub meile poole päevast tuuri Siemeni mägedesse, kusjuures Crown pansionaadis ilmub veel üks tüüp, kes pakub sama. Põgeneme tuppa ja kui õhk puhas, siis läheme vaatama selle linna suurimat vaatamisväärsust - Fasiladese punast lossi – mis pärineb 16.-17. sajandist, kui Gondar oli Etioopia kuningriigi pealinn. 

Pärast teeme euroopalikus restoranis, kus ei puudu CNN ja Shania Twaini muusika, söögi ja õlled. Euroopa-tunne kaob kui lõpus elekter ära läheb. Ostame taj´i ehk meeveini, lepime mägedetuuri kokku ja puhume juttu taj´i müünud tüdrukuga. Nimeks on tal Helen, tavaline nimi Etioopias nagu ka Marta. Ta räägib, et see on ta kaksikõe müügiputka, kus ta poole kohaga töötab Gondari parimas hotellis töötamise kõrvalt. Mainib, et ta vend õpib tsiviilehitust. Peale mitut väsitavat päeva läheme varakult magama. 

Üks asi, millest Etioopias puudust pole - inimesed

I love Ethiopia!

Gondari kuningaloss

Ei näe üldse välja nagu Aafrika
 
Kuumus mõjus Mardile halvasti...

Troopiliste viljade smuuti peale kõrvetava päikse käes viibimist. Mmm..

Helen oma kaksikõe putkas meeveini müümas. Helenil on isegi Facebook

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar