teisipäev, 31. märts 2015

12. päev, 26. veebr. Langano järve äärde saabumine. Telkimine Aafrikas - olelusvõitlus



Hommikul läheme jälle enne päiksetõusu bussijaama, kus üleüldises sagimises mind vabastatakse minu taskus olevast fotokast. Mardil on lisaks oma fotokas ja viimati mõned päevad tagasi on pildid arvutisse laaditud, kuid kahju on ikkagi. Põhja-Etioopia nähtud, liigume edasi lõunasse. 

Sõidame Langano, Etioopia ainsa bilharzia-parasiidi vaba järve äärde. Vahepeatuse ajal Ziway linnas tuleb meiega rääkima Jonas, kes on muhe sell liigutava looga, kuidas tuli Addisist Ziwaysse oma õde otsima, kuid ei leidnud teda ja nüüd pole tal enam raha tagasi sõita, andis oma rihma isegi ära ja magab täidega. Palub 10 biri, me ei anna. 

Õhtuhämaruses jõuame järve äärde. Selgub, et järveäärne kuurort enam Lonely Planetis mainitud telkimisvõimalusi ei paku ja majad on üllatavalt kallid. Kohalik töötaja isegi viskab Mardi katkiste teksade üle nalja (me küll väidame, et see on mood) ja küsib, et kas me oleme tudengid. Jah, oleme küll! Sellegipoolest nõelub Mart järgmine päev oma teksasid.

Seega otsime telkimiskohta väljaspool, kus esiteks üks abivalmis tüüp kuurorti juurest baarist lubab head kohta rannas näidata, siis aga väidab, et see on tema maa ja nõuab 100 biri. Saame tast lahti ja paneme telgi tee lähedale, kuid 1 tunni pärast ajab sama tüüp koos sõbraga baarist meid üles ja väidab, et ka see on tema maa. 

Kuna ta ütleb kogu aeg „No matter!“ („pole häda!“), siis hakkame teda kutsuma „No-matter“-tüübiks. Ta on ilmselgelt mingite ainete all ja pea 2 tundi üritame teda maha raputada. Ta hakkab pakkuma, et tulgu me tema koju ööbima ükskõik kui kauaks ja ei pea midagi maksma. Mis on muidugi mingi jama, sest miks me ei võiks siis ka tasuta telkida? 

Käime kuurorti juures, kuhu meid enam sisse ei lasta, sest üks valvur on väidetavalt tema isa. Kui aga läheme savanni piirile, lükkab ta meid korda-mööda jõuga tagasi, väidetavalt meie enda kaitseks röövlite, koerte ja hüäänide eest. Lõpuks südaööl paneme telgi püsti otse kuurorti värava juures ja heidame magama. Mees veel natuke aega seletab, aga lõpuks läheb minema. 

Saabumine Langano järve äärde





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar