esmaspäev, 1. detsember 2014

15. päev, 15. nov. Kuuba suur kangelane Che Guevara. Transvestiitide show



Che Guevara oli argentiinlane ja veendunud vasakpoolne, kes läbi partisanisõja taktikate aitas Kuubat enne 1959. aastat valitsenud diktaatori Batista asendada uue diktaatori Castroga (või siis pigem vendade Castrotega). Santa Clara oli linn, kus ta koos oma salgaga ajas kangelaslikult rööbastelt välja soomusrongi mitmesaja Batista valitsuse palgasõduriga ja sundis nad vaguneid Molotovi kokteilidega loopides alistuma. See oli otsustav võit Castro mässulistele, mille järel paljud teised palgasõdurite üksused alistusid ja Batista pages Kuubalt.

Kui Che 1997. aastal hauast, kuhu tema hukanud Boliivia sõjavägi ta 1967. aastal mattis, välja kaevati, siis maetigi ta ümber siia Santa Clarasse. Peale paari Chega seotud vaatamisväärsuse ära vaatamist ostame piletid, et juba järgmisel päeval Santa Clarast edasi liikuda – Kuuba tuntuimasse kuurortlinna Varaderosse.

Õhtul aga läheme kohalikku kultuurikeskusesse vaatama ühte show’d. Mis show’d? Transvestiitide show’d. Ma ei hakka selle kohta kirjutama, pildid ütlevad rohkem kui tuhat sõna. Ja mingi hetk ehk saan siia üles ka video. Pärast (talendi?) võistluse lõppu saame taas kokku hollandlannade Sanne ja Elinega, kes paari kohalikuga seal tuttavaks saanud. Liigume koos ühe kohaliku baari, kuhu neid ilma passikoopiata aga sisse ei lasta (mitte vanuse pärast, vaid turistidelt nõutakse seda aeg-ajalt). Seega lõpeb õhtu juba 1-e paiku. 

Moskvich-takso

Che-näoga maal bussijaamas

Santa Clara linna peal

Kuuba õlu

Toore kalaga eelroog

See kurikuulus show (see ja järgmised pildid)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar