pühapäev, 1. juuni 2014

9. päev, 14. mai. Suplus Punases meres ja tagasi Tel Avivi



Hakkame hommikul koos Asuncioniga tagasi Iisraeli sõitma. Oma viimase Jordaania raha eest saame 4 kebabirulli ja takso piirile. Eilatis käime Egiptuse piiri lähedal asuvas ilusamas rannas, millest rääkis üks Jordaania hostelis olnud pikaajaline maailmarändur, kes oli pärit ühelt väikselt Vaikse ookeani saarelt. Kõige tähelepanuväärsem asi on seal kalad. Ainuüksi vette astudes võib näha erinevat värvi ja erineva suurusega kalu jalgade ümber ujumas. Päris mitu inimest snorgeldab oma maskiga.

Rannas käidud, sõidan bussiga tagasi Tel Avivi, kuhu ma plaanipäraselt õhtul 5 tundi hiljem ka kohale jõuan.

Ahjaa, kui ma Eilati tulin, siis sõitis minuga ühes bussis üks Ukrania paarike. Ajasin nendega natuke juttu ja sain teada, et nad on pärit Kiievist, kus nad töötavad mõlemad finantsanalüütikuna. Ütlesid, et Kiievis on rahulik, aga Ida-Ukrainas muidugi mitte. Küsisin, et kas nad teavad, et Eesti Ukrainat väga toetab. Nad vastasid, et teavad seda väga hästi. Kui aga maha läksime, siis meie teed läksid lahku, sain veel ainult teada, et nende leitud odavaim hotell maksis 70 USD/öö, samas kui mina Eilati hostelis maksin ca 15 USD.

Üks huvitav kuju, keda Tel Avivis kohtan, kui ta õhtul tänaval minult ühe baari kohta küsib, on Microsoftis Windowsi tarkvarainsenerina töötav valge lõuna-aafriklane Andrew. Kuna ta koolitab ühtlasi teisi töötajaid, siis ta reisib palju mööda maailma ringi. Ütleb, et Windows on parim firma, kus töötada ja et tema näeb, et Apple ei suuda enam uusi tooteid välja mõelda ning hakkab vaikselt hääbuma. Google’i suhtes on ta märksa lugupidavam. Ütleb, et vot see on neile tõsine konkurent.

Jordaania beduiinide elu kujutav suveniir

Jordaania lipp

Punane meri on soolasem kui ookean (41 ) ja põhjani soe (22 °C), oma nime on ta saanud ümbritsevate punaste mägede peegeldusest

Enamus nii Jordaaniast kui Iisraelist on kivikõrb


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar