laupäev, 1. september 2012

288.päev, 2. august. Sambias tagasi. Valgete gäng. Vanad tuttavad


Ärkan hommikul oma kupees. Päeva veedan põhiliselt raamatut lugedes. Õhtul kell pool 4 jõuame Capri Moshi rongijaama kohale. 1,5 tundi plaanitust hiljem. Rongiga tulnutest saame kokku panna terve grupi valgeid. Kaupleme omale otse jaamast ühe minibussi, millega saame Sambia pealinna Lusakasse. Tansaaniast tulnutele tundub Sambia väga jõukana. Eriti kuna sõidame läbi Copper Belt-i ehk jõuka vasekaevanduste piirkonna.
Kell 7-8 õhtul jõuame Lusakasse. Sama minibussi juht viib meid väikse lisatasu eest Broads Backpackers'isse, kus olin ka viimati. Teised valged on Lusakas esimest korda, seega valime koha minu kogemuste põhjal. Kuid selgub, et seal on ainult 2 kohta, meid on 7. Seejärel juhatan seltskonna Flintstone Backpackers’isse. Minu esimesse hostelisse Aafrikas.
Katrin on ikka tööl, hiljem kohtan ka Motit. Mõlemad mäletavad mind. Kui Moti näeb parem välja, siis Katriniga on vastupidi. Väikest progressi on märgata hostelis endas. Koht on osaliselt üle värvitud ja uued telekad saanud. Tundub, et köögi jaoks on eraldi inimene võetud. Kuid kui me kõik 7 korraga õhtusöögi tellime, ootame ikka 2 tundi.
Rong venib nagu madu üle võsase Sambia põhjaosa, vahel paistavad tee ääres hütid

Kapri Moshi rongijaam, ca 2 tundi Lusakast põhja pool

Need naised autokastis nutsid valju häälega. Oletasime, et tulid rongiga matusele


Eriti peale Tansaaniat hakkas silma, et Sambia naiste välimus on läänelikum

Kuskil tee ääres Copper Belt'i piirkonnas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar