esmaspäev, 9. juuli 2012

231.päev, 6. juuni. Rastarestoran ja mänguõhtu


Kuna ma tulin järve äärde ikkagi ka teiste reisilistega suhtlema, siis kolin teise samasugusesse kohta. Nimeks tollel Mayoka Village. Ainult, et selle kohta on reisijuhis kirjas, et see on väga populaarne. Jah, vähemalt mõned inimesed siin on. Kuid ruumi on nii palju, et mulle antakse ühistoa voodi hinna eest (mis siin on pea 2 korda kallim) kolme voodiga kivist järvemajake. Ilusa interjööriga ja puha.

Järgmisena lähen lõunat sööma kohta nimega „Traditsiooniline restoran“. Küsin, et mida saab kiiresti – saan chapati munaga. Chapati on India leib, mis tänu sajanditepikkusele kaubavahetusele Indiaga on jõudnud ka siia. Avastan, et see on palju parem kui maitsetu nshima. Lepin kohapidajaga, kelleks on Kelvini nimeline rasta, kokku, et ta valmistab midagi ka õhtusöögiks.

Käin all-linnas jalgpalli vaatamas (öömaja on künka otsas) ja seejärel lähen tagasi õhtust sööma. Peale sööki süütab Kelvin oma piibu ja ajame juttu. Selgub, et ta on üsna laia silmaringiga. Kelvinil on restoranis ka väike raamatukogu. Teda huvitavad rahvusvahelised suhted ja ka paljud raamatud on sellest valdkonnast. 

Uurin, kuidas ta suhtub USAsse. Ta on väga ettevaatlik, enne oma arvamuse avaldamist uurib ta pikalt minu meelestatust. Kui ütlen, et see pole ka kõige positiivsem, siis paiskub nagu tammi tagant välja. Täielikult suurkorporatsioonide kontrolli all erakonnad. Olematu sotsiaalsüsteem. Seadused, millega kodanikeõigused on jalge alla trambitud. Majandus, mis on kokku varisemas. Selgub, et tal on USAs sõber, kes on sama kriitiline kui tema. Söön ja ajan juttu Kelvini juures ka järgmistel päevadel.

Oma hosteli baaris küsin Unolt mängivalt kolmikult, kas võin nendega ühineda. „Aga loomulikult!“ Saan tuttavaks. Kevin (20) ja Jared (18) on vennad Ühendriikidest. Sellised muhedad sellid, kelle oleku järgi võiks neid pidada surfajateks. Rulin on umbes minuvanune hollandi tüdruk. Pärit Amsterdamist, juba pea-aegu arst. Heatahtliku olekuga ja särtsakas. Ja lahkumas juba järgmisel hommikul.

Pärast Unot mängime pokkerit. Mul õnnestub võita. Kevin läheb magama. Seejärel togime koos ühe kohaliku proffiga poole ööni piljardit. Paarides. See ei ole minu mäng. Kuid kohalik on nii kõva, et temaga ühes võistkonnas saan ühe võidu minagi. Ruliniga hüvasti jättes ütlen ainult: „Euroopa on väike, ehk kohtume veel kunagi.“ Mõtlen – tasus hostelit vahetada küll. 


See ja kaks järgmist on joonistused esimese hosteli müüri peal. Väga hästi tabavad Aafrikat.


Seljakotireisijate kuurort nimega "Mayoka Village"
Kivimajakeste ees olid toolid ja laud vaatega järvele
Minu luksuslik majake. Järve poole avanesid ilma klaasita mustrilised aknad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar