neljapäev, 28. juuni 2012

217.päev, 23. mai. Taylori lugu. Sambialane ja Eesti põlevkivi. Dandy Krazy


Asun hommikul bussiga teele tagasi Lusakasse, et sealt edasi Ida-Sambiasse liikuda. Samale bussile on juhuslikult pileti ostnud ka Taylor (28), ameeriklanna, kellega viimased 2 päeva hostelituba jagasin. Saan natuke rohkem tema kohta teada. Töötanud psühholoogina, tuli ta töölt ära, et 4 kuud Aafrikas reisida. Reisimine pole tema jaoks midagi uut, varem on ta sarnaselt minuga käinud läbi Aasia ja Lõuna-Ameerika. Kuna USA valitsus viib praegu läbi kärpeid, siis pole ta kindel, et tagasi minnes üldse tööle saab.

Lusakas läheme koos samasse hostelisse, kus olin ka viimati. Kui oleme Tayloriga just sisenemas, tulevad taas vastu too kohalik superstaar oma seltskonnaga. Järgneb natuke piinlik hetk, kuna üle-eelmisel õhtul lubasid nad taas minu hostelist Livingstone’is läbi tulla, kuid jätsid tulemata. Ütlevad, et tulevad õhtul kindlasti siia baari.

Hiinlane ja tema kohalik sõber on endiselt seal. Viimasega ajan õhtul juttu ja selgub, et ka temal on oma Eesti-lugu. Nimelt on ta Eestis käinud mingi firmaga arutamas põlevkiviga seonduvat. Kui küsin, et kas ta kohtus Eesti Energiaga, siis vastab ta, et võis olla küll. Ta ei oska öelda, kas Sambias leidub põlevkivi või on siin mingi sarnane maavara. Saan aru, et tema ei olnud selle kohtumise korraldaja.

Räägin hosteli restoranis Skype’is kui Webby muusikakuulsuse seltskonnast tuleb süüa tellima ja kutsub mind nende baarilauda. Kõigil on hea meel lõpuks kokku istuda ja mulle tehakse õhtu jooksul välja 2 õlut ja 2 pitsi tekiilat. Mingi hetk kutsun lauda ka Taylori.

Selgub, et minu muusikust sõbra esinejanimi on Dandy Krazy. Ja et juba 15 aastat on ta elanud Londonis, kuigi algselt pärit Livingstone’ist. Ka tema sõber Webby pärineb Livingstone’ist, kuid elab oma tüdrukuga hoopis Norras. Ning et nad on kodumaad külastamas ja selle pärast reisivadki siin ringi nagu mina.

Dandy ei taha oma õiget nime algul avaldada, kuid Webby ütleb, et see on Mosi. Minu palvel otsib  Mosi internetist välja ühe oma muusikavideo. See on filmitud USAs ja loo nimeks on „Kamba naine“. Kuna laulu nimel on eesti keeles olemas loogiline tähendus, siis jagan seda videot kohe ka oma Facebook’is. Õhtu lõpuks kutsub Mosi mind enda juurde Londonisse külla, kui augusti algul seal enne kojulendu peatun. Luban seda võimalust täitsa kaaluda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar