laupäev, 9. juuni 2012

208.päev, 14. mai. Õed sambialannad


Vahetan hosteli tasuta WiFiga koha vastu, mida mainis eelmisel päeval teises kohas ameeriklane Seth. Ta oli üsna naljakas kuju, selline „lai vend“, viimane lause hommikul oli tal „kui sul veab siis kohtume veel kuskil“. Ma eriti temaga ei jõudnud rääkida, ainult nii palju, et sain teada, et ta oli reisimas läbi terve Aafrika, startis Egiptusest ja lõpetab Lõuna-Aafrika Vabariigis. Ja et ta oli Eestis käinud. Aga mitte turistina, vaid lihtsalt pokkerit mängimas. Oletasin, et nii oli ta oma reisi finantseerinud.

Võtan uues kohas õhtusöögiks veiseliha friikartulitega. Saan natuke pealt küpsetatud toored kartulid. Kuna olen üsna näljane, siis söön need ikkagi ära. Rohkem selles kohas enam friikartuleid ei telli. Aga liha on hea. 

Istun õhtul uue koha baaris oma arvutiga, kui minuga teevad juttu kaks kohalikku naist kõrvallauast. Liitun nendega ja selgub, et nad on õed. Käisid Malawis pulmas ja on teel tagasi oma kodukohta. Jutukam õde räägib, et tema on lahutatud ja tema vaikne õde on lesk. Mees olevat ükskord purjus peaga baarist koju tulnud ja tee peal tapetud. Traagiline lugu.

Nad on käinud ka Suurbritannias. Päris paljud paremal järjel sambialased on Euroopas reisinud. Baari ilmub ka seesama kohalik superstaar oma seltskonnaga, kellega eelmise öömajas õhtust sõin. Nemad ei ole kolinud, lihtsalt käivad teisest kohast siin õlut joomas. Baar on hoolimata esmaspäevast üsna täis, eranditult kohalikud. 

Cairo Road

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar