kolmapäev, 6. juuni 2012

206.päev, 12. mai. Sambialaste tööorjus


Kuna veedan palju aega hostelis, siis jääb mulle silma, et hosteli administraatorite töö on üsna karm. Nimelt teevad seda tööd vahetustega 2 tüdrukut, üks 12 tundi päeval ja teine 12 tundi õhtul ja öösel. Nädalavahetusel töötab ühel päeval üks 24 tundi ja teisel päeval teine 24 tundi. Ja nende töö ei ole lihtsalt inimeste sisse ja välja kirjutamine, vaid lisaks peavad nad ise ka iga tellimuse peale köögis klientidele süüa küpsetama! Moti, kes on päeviti, tundub üsna rõõmsameelne. Katrin (täitsa Eesti nimi) on kogu aeg sellise olekuga, et temalt õhtusööki või muud teenet paluda tekitab minus süümepiinu. 12-tunnised tööpäevad pidavat reisijuhi järgi siin üsna tavalised olema. Aga see on ikka liiast. 

Peaks mainima, et Aasias paljudes ärides (poodides ja restoranides) töötasid inimesed 12 tundi päevas. Ainult et seal olid nad enamasti oma väikse äri omanikud. Seega nemad tegid seda hea meelega.  

Alisia tuleb hea uudisega – ta sai oma koti selle mehe käest, kes lubas vargad kinni püüda, kätte! Ja vargad toimetati politseisse. Kuna ta on sellele mehele nii tänulik, siis kavatseb ta oma arvuti talle jätta. Ütleb: „ah, saan hakkama ka oma vana arvutiga kodus!“

Lusaka, Sambia pealinn

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar