esmaspäev, 21. mai 2012

197.päev, 3. mai. Dino lugu. Manueli tähelend


Lesin päev läbi võrkkiiges. Käin ainult all külas sööki ostmas ning teen õhtul süüa. Kuna olen ainuke, kes süüa teeb siin, siis Dino hakkab viskama nalja „Leo, a very good cook“!

Õhtul räägib Dino oma elust. Selgub, et ta on juba 49, abielus ja tal on üks laps. Kuid need elavad Saksamaal. Oma sakslasest naist kohtas ta džunglis, kui oli talle giidiks. Peale abiellumist kolis ta Saksamaale, tegi seal erinevaid lihtsamaid töid. Ja avastas, et selline elu ei sobi talle. Tuli Brasiiliasse tagasi, hakkas taas giidiks ning ehitas Ilha Grandele selle maja. Alguses elas poeg ka seal, kuid kui ta sai 10-aastaseks, siis otsustasid nad, et Saksamaal saab ta parema hariduse. Nüüd üritab ta pool aastast Saksamaal elada, kuid see väga hästi ei õnnestu. Praegu oleks ta Saksamaal, kui hosteli teenijanna Natalja (täiesti brasiillane) poleks ta passi pesumasinasse pannud.

Ka Manuel jutustab oma loo. Lõpetanud ärikorralduse ja õppinud ka USAs, töötas ta viimased 3 aastat rahvusvaheliselt nr. 2 suurimas juhtimisnõustamise firmas (1. on McKinsey). Nõustavad nad suurkorporatsioonide juhte (nt Coca-Cola), et kuidas mingeid probleeme nende firmades lahendada. Tööle saada sinna oli väga raske. 50-st tippülikooli lõpetanud noorest valitakse 1. Nagu ta ütleb, olid kõik ta kolleegid geeniused. Erinevatelt aladelt – filosoofid, IT-spetsid, insenerid. George küsib, et palju ta palga sai siis. Vastab, et kohe alguses sai 8000 EUR kuus pluss erameditsiin ja muud hüved. Šveitsi keskmine palk on 5000 EUR. 3 aasta pärast oleks ta teeninud 20 000 EUR kuus.

Ainult et ta otsustas lahkuda. Kuna tööd oli kogu aeg nii palju, siis iga päev töötas ta hommikul kaheksast kuni 2-ni öösel välja. Tihti töötati meeskondades, nii et ta ei saanud ka „ei“ öelda. Oma tüdrukut, sõpru nägi ainult nädalavahetusel. Isegi lisanädal puhkust ei hüvitanud seda. Seega tuli ta kuu tagasi töölt ära ja nüüd naudib elu. Hetkel reisib ainult Argentiinas ja Brasiilias. Edasi tahab ka teisi riike külastada, kuid mingit plaani tal ei ole. Nagu ta ise ütleb, oma tuleviku pärast ta ei muretse.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar