neljapäev, 17. mai 2012

194.päev, 30. aprill. Cachaca joomine George`i ja Andreaga. 3. õhtu väljas


Kui Eestis on volbriöö, siis siin sajab päev läbi. Sügis ikkagi. Saan tuttavaks George´i (24) ja Andrea´ga (22) USA-st. George´i vanemad rändasid Poolast USAsse alles 30 aastat tagasi ja ta esimene keel on poola keel. USAs peavad nad farmi, tema aga õppis ehitusinseneriks ja alustas just enne reisi öötamist. Ta ise plaanib kuhugile mujale riiki elama asuda, et perekonda ikka võimalikult laialt igale poole ümber maailma levitada. 

Andrea on tema tüdruk, kes õpib vahetusüliõpilasena Brasiilias ja räägib nii hispaania kui portugali keelt (neid ta ülikoolis õpibki). Andrea teab päris palju brasiillaste kommetest. Teda hämmastab kõige rohkem brasiillaste arusaam suhetest. Meeste-naiste vahel. Neil on avatud suhted. Mis tähendab, et kui partnerit juures ei ole, siis on petmine (juhusuhted) „okei“. Ainult juhul kui kannad sõrmust (see ei pea olema abielusõrmus), siis sellega annad märku, et oled tõesti „kinni“. Aga enamus ei kanna.

Joome koos cachacat, kohalikku suhkruroost tehtud alkoholi. Mis ei ole rumm. George´i Poola geenid on tugevad, talle ei valmista probleemi seda puhtalt juua. Mina olen tagasihoidlikum. Ja Andrea vajub üsna ruttu magama, George´i jutu järgi on see alati nii.

Kui öösel 1 paiku lõpetame, käin vaatan, mis toimub ka linna peal. Kuigi koht, kus kahel eelmisel õhtul olen käinud, on kinni, leian ainsa ööklubi (nimega Paraty 33), kus õhtul enne 1. maid midagi toimub. Esineb päris hea kohalik rokkbänd, kus naissolist laulab kohalikke ja inglisekeelseid laule. Ta on lühikest kasvu, kuid suurte hingestatud silmadega, mis lauludele vastavalt erinevaid ilmeid omandavad. Ta laulab väga ilusti.. Peale seda, kui nad lõpetavad, näen teda üksi baaris ja ei jäta kasutamata võimalust seda talle ka öelda. Ta nägu läheb kohe palju rõõmsamaks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar