neljapäev, 17. mai 2012

193.päev, 29. aprill. Samba õhtu


Päeval puhkan ja käin ujumas. Õhtul lähen jälle samasse rokikohta, kus taas üks bänd esineb, ainult et seekord pean sambat tantsima. Tutvun kahe tüdrukuga Sao Paulost, kes on küll brasiillased, kuid etniliselt jaapanlased. Selliseid on Brasiilias päris palju, sest peale orjanduse keelustamist 1888 toodi neid siia tööle kui odavat võõrtööjõudu. Sao Paulos on suurim jaapanlaste kogukond väljaspool Jaapanit. Mulle meeldib, et nad tantsivat sambat veel vähem kui mina. Lihtsalt õõtsuvad samba rütmis. 

Lõpuks hakkab pidu väsima ja lahkume. Läheme välja. Öö on soe. Jõuame tänavanurgale, kus meie teed lahknevad. Aurora kirglikud pilusilmad vaatavad mulle küsivalt otsa…

Haa-haa, see oli katse intrigeerida. Vahetame kontakte ja läheme lahku, kuid enam ei kohtu. Jagan koduteed ühe teise tüdrukuga, kellega tantsisin ja ka tema (ning ta 2 sõpra) on Sao Paulost. Töötavad farmaatsiafirmas. Väga paljud tulevadki Riost ja Sao Paulost nädalavahetust Paratys veetma. Ja kuna seoses tuleva esimese maiga on nad töölt saanud pika nädalavahetuse, siis on neid praegu siin eriti palju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar