neljapäev, 17. mai 2012

190.päev, 26. aprill. Paadikruiis. Brasiilia salarannad


Katja algatusel käime paadireisil. Tavaline hind on 25 reaali. Meie leiame sadamasillalt ühe lõbusa kohaliku mehikese, kes 15-ga edukalt oma väikse laeva rahvast täis saab. Tõsi, üsna kalli 30 reaalise lõuna peame hiljem paadis kahepeale lisaks võtma. Kuid sellegipoolest saame selle raha eest 4 tundi ringi sõita, kahel väga eraldatud rannal käia, snorgeldada ja apelsinidega makaake toita. 

Väikseid eraldatud liivarandu on Brasiilias palju, rannariba on kokku 7000 km! Kes ei tea, siis snorgeldamine on see kui toruga mask peas vee pinnal ujudes vaadata vees olevaid kalu. Minu jaoks on see esimene kord proovida. On ilusad värvilised kalad tõesti. Kui peotäie kalatoiduga vette lähen, siis nad pea-aegu söövad mul peost. Ühel rannal näen ka krabi ühest august välja piilumas. Sellist suuremat isendit. Teen pilti.

Paadiomanik üritab Katjale külge lüüa. Teeb talle välja kohaliku suhkruroo napsu cachaca (millest enamuse tegelikult mina ära joon). Korjab ühelt rannalt lillekese, mille Katjale juustesse panemiseks kingib. Palun endast pilti teha, kuid siis jookseb fotokaga teise paadi otsa ja teeb hoopis Katjast pilti. Lõpus kutsub meid mõni päev oma rannabaari. Aga ta on kogu aeg nii laia naeratusega, et talle midagi pahaks panna ei saa.
 
Paraty mere pealt vaadates

Kalade olelusvõitlus neile visatud sööda nimel

Meie laev

Makaak sööb apelsini

Pilt, mille paadiomanik tegi Katjast minu fotokaga
 
Konkureerivad kruiisilaevad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar