neljapäev, 12. aprill 2012

161.päev, 28. märts. Bussiga läbi pealinna La Pazi


L: Ostan hommikul ära lennupiletid Limast 18. aprilliks – endale Rio de Janeirosse ja Annale tagasi Eestisse. Kuna Anna lendab läbi Madriidi ja ootab edasilendu seal ühe päeva, siis Eestisse jõuab ta 20. aprilli õhtul.

Seejärel asume teele Copacabanasse. Kuna otsebussi sinna ei lähe, sõidame kõigepealt Boliivia pealinna La Pazi. Kuigi ilm on üsna sombune, avaldab poolenisti mägede külgedel, poolenisti orus asuv La Paz meile ikkagi muljet. Iseasi, et lähedalt pole majad just arhitektuuripärlid. Nad meenutavad oma tumedate akende ja värvikirevusega natuke Malaisia islamistlikku stiili. Põhiline ehitusmaterjal on aga siin telliskivid/saviplokid, mis majakülgedelt, tihti ka eest pole kaetud.

La Pazis peame sõitma ühest bussijaamast teise ja võtame selleks takso. Olles mingi aja sõitnud, uurib taksojuht, et miks me sinna Cemeterio kvartali bussijaama läheme. Ütleme, et tahame võtta bussi Copacabanasse. Taksojuht selle peale: „Täna ei lähe enam sealt busse Copacabanasse!“ Jääme endale ikkagi kindlaks. Kell 15.30 kohale jõudes selgub, et nagu Lonely Planet´is kirjas, lähevad bussid veel 7-ni õhtul ja see on suurelt ka seinale kirjutatud. Taksojuht võtab kokku lepitud tasu ja läheb viisakalt minema. Ilmselt lootis saada komisjonitasu mõnda öömajja viimise pealt.

Edasi sõidame mööda järvekallast ja ühes punktis peame ka bussist maha tulema, et järvelaht ületada. Meie läheme väikse paadi peale ja buss suure peale. Teisel pool külakeses tervitab meid inkapealiku kuju. Lõpuks jõuame Titicaca järve ääres asuvasse Copacabana linna.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar